tirsdag den 26. marts 2013

DIY Nederdel med knapper
Nederdelen er ret simpel at lave og du kan se flere eksempler her. Nedenfor har jeg skrevet og tegnet en lille instruktion med mål til en nederdel som ca. svarer til en størrelse 40.


  • Mål og klip alle delene ud.
  • Sy smock i. 
LaRaLiL har en DIY på hvordan du kan gøre. Sæt elastik i som undertråd (sørg for at den er strukket ud, når du spoler på, så den vil trække sig sammen. Jeg syer frem og tilbage med ca. 1 cm mellemrum. Til sidst sys hele overstykket sammen.

  • Sy forstykke og bagstykke sammen
  • Sy nederste og øverste del sammen
Kantstik overdelen fast, så den passer hele vejen rundt og hiv ud i smocken mens du syer.


  • Sy knaphuller og knapper i de to kanter og sy dem fast. Det er en fordel at forstærke eller ligge stoffet dobbelt, så det holder bedre der hvor knapperne skal være. Dekorer evt. med kantebånd.


Du må meget gerne sende mig et billede, hvis du afprøver opskriften. 
God fornøjelse.


Kjole til bryllup
På lørdag skal vi til bryllup og jeg har syet denne kjole, som med sit tynde stof er meget sommerlig. Det er favorit mønsteret lige for tiden, da der er plads til den voksende mave. Her har jeg gjort den lidt større og sat bindebånd i, så jeg også kan bruge den efter graviditeten.

Applikerede kjole

Jeg har et hav af sorte kjoler, fordi man som regel kan købe dem billigt i H&M, kvickly eller føtex. Jeg bruger dem ikke for når jeg skal have sort på vil jeg hellere vælge 'de flotte', så når jeg er i syhumør og ikke orker at tegne mønster af og klippe ud laver jeg nogle hurtige applikationer for at pifte kjolen lidt op. Her retro stof som blomster og kantebånd med knapper i nakken.

Kjole med lommer
En velour kjole med lidt skæve lommer. Den første jeg syede i dette mønster, og det kan ses. Et lille eksperiment med lommer, som blev forskellig størrelse. Men den er dejlig at have på nu, hvor det endnu kun er indenfor tulipanerne gror.